Contact

Hieronder vind je de meeste gestelde vragen over Almhof en onze producten. Heb je na het lezen van de antwoorden nog steeds een vraag of een andere opmerking? Onderaan deze pagina kan je contact met ons opnemen via het contactformulier. Heb je een klacht? Gebruik dan ons klachtenformulier onderaan deze pagina.

Veelgestelde Vragen

Over Almhof

Almhof verwijst naar een huis of boerderij (hof) in de alpenweide (Alm). Op de pagina ‘Over Almhof’ kan je nog meer te weten komen over ons!

Wij geloven in puur genieten. Om dit mogelijk te maken wordt alles in het werk gesteld om producten te maken zoals ze bedoeld zijn. Voor onze Almhof producten streven we er naar om ingrediënten te gebruiken die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. Bovendien bevatten onze Almhof room-, fruit-, 0% vet yoghurt en volle kwark geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en hebben daarom het Almhof 100% puur logo. Dat is puur genieten!

Onze yoghurt- en kwarkproducten worden bereid in onze fabriek in Zuid-Duitsland. De melk die we hierbij gebruiken, is voor circa 90% afkomstig van koeien uit de Voor-Alpen in Zuid-Duitsland. Onze chocolademousse en plantaardige chocolademousse worden gemaakt in België. We hebben het vaak zelf geprobeerd, veel getest en heel veel geproefd maar we zijn tot de conclusie gekomen dat ze dit in België gewoon het allerbeste kunnen.

Alle grote supermarktketens in Nederland (exclusief Aldi en Lidl) verkopen Almhof producten. Kan je jouw favoriete smaak niet vinden? Vraag dan bij de filiaalmanager of zuivelchef van de supermarkt of jouw favoriet besteld kan worden of in het assortiment kan worden opgenomen.

Ingrediënten

Onze producten worden niet aangemerkt als 'glutenvrij', maar met uitzondering van onze hoekjes, voegen we geen glutenbevatten de ingrediënten toe. Zo bevatten bijvoorbeeld een aantal van onze producten een zeer geringe hoeveelheid zetmeel die is gemaakt van het ingrediënt maïs. Maïs is glutenvrij, vandaar dat het zetmeel ook niet dikgedrukt in de ingrediëntenlijst staat. Sommige van onze hoekjes bevatten wel gluten, in dit geval is het zetmeel ook dikgedrukt in de in grediëntenlijst. In welke mate onze producten mogelijk sporen van gluten bevatten en in hoeverre onze producten kunnen worden geconsumeerd in het geval van intoleranties, valt helaas buiten ons beoordelingsbereik.

Enkele Almhof producten bevatten naast melk ook andere ingrediënten van dierlijke oorsprong, zoals gelatine. In de volgende producten wordt gelatine gebruikt: 

  • Almhof chocolademousse (oorsprong: rund) 
  • Choco met slagroom (oorsprong: rund) 

Alle overige Almhof yoghurt- en kwark producten zijn gelatinevrij.

Als je op zoek bent naar een product met een laag vetgehalte, hebben wij meerdere producten in ons assortiment welke geschikt zijn. Onze Griekse stijl yoghurt naturel bevat 0% vet en is zacht en romig van smaak. Ook de magere Franse kwark naturel bevat 0% vet. Daarnaast heeft Almhof een speciale lijn genaamd ‘0% vet’. Deze heerlijke, zachte yoghurt bevat geen vet en zit vol met het lekkerste fruit. 0% vet is verkrijgbaar in de volgende smaken; yoghurt: aardbei en perzik maracuja. Met al deze producten kan je verantwoord genieten!

Voor onze desserts kopen wij Rainforest Alliance gecertificeerde cacao. Dit keurmerk draagt bij aan een betere toekomst voor m ens en natuur. Dat maakt onze producten nog lekkerder. Voor meer informatie zie: www. rainforest alliance.org

Houdbaarheid

Na opening zijn onze producten nog maar beperkt houdbaar en moeten binnen enkele dagen gegeten worden. We kunnen de houdbaarheidsdatum na opening niet meer garanderen. Om verwarring te voorkomen printen we de houdbaarheid daarom alleen op het folie en niet op de beker.

Op elke verpakking vind je de uiterste houdbaarheidsdatum. Tot deze datum is het product ongeopend houdbaar. Almhof producten zijn nog 2 á 3 dagen na opening te gebruiken. Echter, kan na de THT datum de kwaliteit, zoals de smaak, geur of kleur van het product achteruitgaan. Je kunt het product nog wel zonder gevaar eten. Door te kijken, ruiken, proeven kun je zelf beoordelen of je het product nog kunt eten na de THT datum. Echter, garanderen wij tot de THT datum een smaakvol product.

Almhof producten zijn vers bereid met natuurlijke ingrediënten, bewaar ze daarom koel (max 7 graden celcius ). Zo blijven ze langer vers.

Verpakking

De meeste Almhof producten zijn verpakt in een plastic pot met eromheen een papieren sleeve . De plastic pot en deksel kun je bij het plastic afval weggooien. De papieren sleeve die om de plastic pot zit kan bij het oud papier en het aluminium lid hoort bij het restafval. Daarnaast leggen wij ook op de sleeve uit waar de verpakkingsonderdelen gescheiden weggegooid kunnen worden met behulp van de weggooiwijzers die aangeven in welke bak welk verpakkingsonderdelen weggegooid moeten worden.

Omdat wij de zorg voor het milieu hoog in het vaandel hebben is voor de milieuvriendelijkste methode gekozen, namelijk een dunne plastic beker die versterkt wordt door een kartonnen wikkel. De kartonnen wikkel is eenvoudig te verwijderen van de plastic beker. Hierdoor kan het plastic en karton gescheiden ingeleverd worden. Een beker van alleen karton is geen optie i.v.m. hygiënische redenen (het product zou sneller kunnen bederven). En een beker van alleen plastic is een grotere belasting voor het milieu. Vandaar dat wij gekozen hebben voor een combinatie van plastic en karton en een aluminium dekseltje. Op deze manier kunnen wij de hoogste kwaliteit van het product garanderen.

De lijm is nodig om de papieren sleeve aan de plastic pot te bevestigen. Wanneer er te weinig of geen lijm wordt gebruikt is er een kans dat de pot zonder banderol aankomt. Dit kan overigens ook leiden tot beschadigde potten wat weer kan resulteren in verspilling. Momenteel wordt er gewerkt aan het verbeteren van de recyclebaarheid van de verpakking, maar de kwaliteit van het product en vooral tijdens transport blijft voor ons van belang.

Is je vraag nog niet beantwoordt of heb je een andere opmerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. 

Heb je een klacht? Gebruik dan ons klachtenformulier.

Contact  Klacht