Menu

Almhof
  • Onze producten
  • Over Almhof
  • Nieuws
  • Puur genieten
  • Consumentenservice
  • Recepten
  • Hoekje

  • Roomyoghurt

  • Halfvolle fruityoghurt

  • 0% vet yoghurt

  • Naturel

  • Griekse stijl Yoghurt

  • Skyr

  • Volle Kwark

  • 0% vet kwark

  • Chocolademousse

  • Choco met slagroom

  • Plantaardig dessert

Vers gebakken lange vingers met witte chocoladestukjes

Schuimnestjes met aardbeienyoghurt

Perzikcoupe met abrikozen en amandel

Receptenboek

  • Appel-Kruimel Dessert met citroen saus
  • Cakerol met Frambozen en chocolademousse
  • Kwarktaart met laagjes limoenbiscuit, passiefruit en citroen kwark
  • Baklava van amandelen en pistache
  • Krokante flensjes met rode grapefruit en yoghurt
  • Pavlova met schuimbodem en rode vruchten
  • Mango yoghurttaart met een bodem van Bastogne
  • Vers gebakken lange vingers met witte chocoladestukjes
  • Schuimnestjes met aardbeienyoghurt
  • Perzikcoupe met abrikozen en amandel
  • Espressowafel met roomyoghurt
  • Zuidvruchtenmuffins met yoghurt
Ingrediënten: Ingrediënten
  • 1 beker (500 gram) Almhof 0% vet yoghurt aardbei  
  • 200 gram aardbeien
  • 3 eiwitten
  • 1 theelepel azijn
  • 150 gram poedersuiker
  • Versgemalen peper
  • Enkele blaadjes munt voor garnering
  • Bakplaat met bakpapier / Spuitzak met spuitmond
4 60 min.

Schuimnestjes met aardbeienyoghurt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150°C. Teken 4 cirkels van 10 cm op het bakpapier. Klop de eiwitten heel stijf in een vetvrije kom. Voeg al kloppend beetje bij beetje de azijn en dan de poedersuiker toe. Klop totdat het eiwit dof glanst. Verdeel 1 eetlepel van het mengsel gelijkmatig over elke cirkel tot een dikte van 1/2 cm. Doe de rest van het eiwit over in de spuitzak met een stervormige spuitmond van 1 cm. Spuit het mengsel op de rand van de schuimcirkels om een 1-2 cm hoog nestje te maken.

Bak ze 30-35 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet de oven uit en laat ze daarin afkoelen. Maak de aardbeien schoon en maal er een vleugje peper over. Schep 2 eetlepels 0% vet yoghurt aardbei op ieder afgekoeld schuimnestje. Verdeel de aardbeien erover, garneer met een blaadje munt en serveer de rest van de yoghurt erbij.

Almhof tip:

Vervang de peper bij de aardbeien eens door enkele druppels balsamicoazijn.

  • Printen
  • Facebook
  • Twittern
  • Email

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Müller Nederland / vacatures
  • Beeldbank
  • Privacy statement
  • Cookies