2 citroenen
Voorbereiding:
1. Rasp de sinaasappel en citroenschil van ieder 1 stuks(meer schil niet nodig, geeft enorm veel smaak).
2. Schil de mango snij het vruchtvlees in blokjes.
3. Pers de citroenen en sinaasappels uit en draai dit sap samen met de mango fijn in de keukenmachine.
4. Bekleed het bakblik met plasticfolie (ook de randen)
5. Week de gelatineblaadjes circa 5 minuten in koud water.
Bereidingswijze:
1. Smelt de boter, verkruimel de bastognekoeken en maak ze aan met de gesmolten boter. Bekleed hier de taartbodem mee.
2. Breng het mango/citrussap en de rasp van de citroen en sinaasappel met 75 gram suiker aan de kook. Vuur uit, gelatineblaadjes uitknijpen en al roerend oplossen in het sap.
3. Klop de slagroom stijf en zet koud.
4. Splits de eieren. Doe bij het eiwit 75 gram suiker en klop net zo lang door totdat je zeer stevig schuim hebt.
5. Pak een grote kom en doe hier de yoghurt in, klop de eidooiers en de helft mix van mango, citroensap, sinaasappelsap en schil en gelatine blaadjes door de yoghurt.
6. Spatel nu de eiwitten en slagroom door de yoghurt. Giet het mengsel in de taartvorm. Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de vriezer!
7. Verwarm de ander helft van het mangomengsel en giet over de top van de taart. Mooi verdelen en verder nog minimaal een uur koelen in de koelkast.
Versier de taart met rode bessen of ander vers fruit