Menu

Almhof
  • Onze producten
  • Over Almhof
  • Nieuws
  • Puur genieten
  • Consumentenservice
  • Recepten
  • Hoekje

  • Roomyoghurt

  • Halfvolle fruityoghurt

  • 0% vet yoghurt

  • Naturel

  • Griekse stijl Yoghurt

  • Skyr

  • Volle Kwark

  • 0% vet kwark

  • Chocolademousse

  • Choco met slagroom

  • Plantaardig dessert

Pavlova met schuimbodem en rode vruchten

Mango yoghurttaart met een bodem van Bastogne

Vers gebakken lange vingers met witte chocoladestukjes

Receptenboek

  • Appel-Kruimel Dessert met citroen saus
  • Cakerol met Frambozen en chocolademousse
  • Kwarktaart met laagjes limoenbiscuit, passiefruit en citroen kwark
  • Baklava van amandelen en pistache
  • Krokante flensjes met rode grapefruit en yoghurt
  • Pavlova met schuimbodem en rode vruchten
  • Mango yoghurttaart met een bodem van Bastogne
  • Vers gebakken lange vingers met witte chocoladestukjes
  • Schuimnestjes met aardbeienyoghurt
  • Perzikcoupe met abrikozen en amandel
  • Espressowafel met roomyoghurt
  • Zuidvruchtenmuffins met yoghurt
Ingrediënten: Ingrediënten

2 citroenen

  • 3 eieren
  • 1 mango
  • 2 sinaasappelen
  • 500 gam roomyoghurt perzik maracuja
  • 10 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 1 pak bastogne koeken
  • 100 g. boter
  • 150 gram suiker (75+75 apart te gebruiken)
1 taart 150 min. (incl. opstijven)

Mango yoghurttaart met een bodem van Bastogne

Bereiding:

Voorbereiding:

1. Rasp de sinaasappel en citroenschil van ieder 1 stuks(meer schil niet nodig, geeft enorm veel smaak).

2. Schil de mango snij het vruchtvlees in blokjes.

3. Pers de citroenen en sinaasappels uit en draai dit sap samen met de mango fijn in de keukenmachine.

4. Bekleed het bakblik met plasticfolie (ook de randen)

5. Week de gelatineblaadjes circa 5 minuten in koud water.

 

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter, verkruimel de bastognekoeken en maak ze aan met de gesmolten boter. Bekleed hier de taartbodem mee.

2. Breng het mango/citrussap en de rasp van de citroen en sinaasappel met 75 gram suiker aan de kook. Vuur uit, gelatineblaadjes uitknijpen en al roerend oplossen in het sap.

3. Klop de slagroom stijf en zet koud.

4. Splits de eieren. Doe bij het eiwit 75 gram suiker en klop net zo lang door totdat je zeer stevig schuim hebt.

5. Pak een grote kom en doe hier de yoghurt in, klop de eidooiers en de helft mix van mango, citroensap, sinaasappelsap en schil en gelatine blaadjes door de yoghurt.

6. Spatel nu de eiwitten en slagroom door de yoghurt. Giet het mengsel in de taartvorm. Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de vriezer!

7. Verwarm de ander helft van het mangomengsel en giet over de top van de taart. Mooi verdelen en verder nog minimaal een uur koelen in de koelkast.

Almhof tip:

Versier de taart met rode bessen of ander vers fruit

  • Printen
  • Facebook
  • Twittern
  • Email

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Müller Nederland / vacatures
  • Beeldbank
  • Privacy statement
  • Cookies