1. Laat het filodeeg ontdooien en bewaar dit tussen twee vochtige theedoeken.
2. Hak de walnoten, pistache en de amandelen fijn in de keukenmachine.
3. Voeg de suiker, paneermeel, kaneel en kruidnagelpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
4. Neem een rechthoekige bakvorm (15 x 20 centimeter) en bestrijk deze
5. met gesmolten boter. Leg een vel filodeeg in de vorm en bestrijk dit met gesmolten boter. Herhaal dit met nog eens 5 vellen.
6. Strooi wat botermengsel in de vorm. Leg nog eens 6 velletjes filodeeg in de vorm en bestrijk ieder vel goed met boter en strooi er wat van het notenmengsel op.
7. Eindig met filodeeg en bestrijk de bovenkant goed met gesmolten boter. Snijd het baksel (niet helemaal) voor met een scherp mes in 8 ruitjes.
8. Bak de taart 25 minuten op 200°C. voorverwarmde oven tot hij mooi
9. bruin van kleur is(op hete lucht met onderwarmte).
10. Maak de siroop, 15 minuten voor einde baktijd van baklavás als volgt:
11. Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Pan van het vuur nemen en de tijmhoning erdoor roeren. Laten staan totdat de baklavás gereed is.
12. Schenk de warme siroop over de taart en laat ze enkele uren op een koele plaats staan. Voor het serveren de baklavás helemaal doorsnijden.
13. Serveer met de Almhof roomyoghurt apart.