Menu

Almhof
  • Onze producten
  • Over Almhof
  • Nieuws
  • Puur genieten
  • Consumentenservice
  • Recepten
  • Hoekje

  • Roomyoghurt

  • Halfvolle fruityoghurt

  • 0% vet yoghurt

  • Naturel

  • Griekse stijl Yoghurt

  • Skyr

  • Volle Kwark

  • 0% vet kwark

  • Chocolademousse

  • Choco met slagroom

  • Plantaardig dessert

Kwarktaart met laagjes limoenbiscuit, passiefruit en citroen kwark

Baklava van amandelen en pistache

Krokante flensjes met rode grapefruit en yoghurt

Receptenboek

  • Appel-Kruimel Dessert met citroen saus
  • Cakerol met Frambozen en chocolademousse
  • Kwarktaart met laagjes limoenbiscuit, passiefruit en citroen kwark
  • Baklava van amandelen en pistache
  • Krokante flensjes met rode grapefruit en yoghurt
  • Pavlova met schuimbodem en rode vruchten
  • Mango yoghurttaart met een bodem van Bastogne
  • Vers gebakken lange vingers met witte chocoladestukjes
  • Schuimnestjes met aardbeienyoghurt
  • Perzikcoupe met abrikozen en amandel
  • Espressowafel met roomyoghurt
  • Zuidvruchtenmuffins met yoghurt
Ingrediënten: Ingrediënten
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram pistache
  • 25 gram suiker
  • 25 gram paneermeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel kruidnagelpoeder
  • 250 gram diepvries filodeeg
  • 50 gram gesmolten boter
  • Siroop: 100 milliliter water,1 eetlepel citroensap, 100 gram suiker, 2 eetlepels honing
  • 400 gram Almhof roomyoghurt walnoot Griekse honing
4 45 min.

Baklava van amandelen en pistache

Bereiding:

1. Laat het filodeeg ontdooien en bewaar dit tussen twee vochtige theedoeken.

2. Hak de walnoten, pistache en de amandelen fijn in de keukenmachine.

3. Voeg de suiker, paneermeel, kaneel en kruidnagelpoeder toe en meng alles goed door elkaar.

4. Neem een rechthoekige bakvorm (15 x 20 centimeter) en bestrijk deze

5. met gesmolten boter. Leg een vel filodeeg in de vorm en bestrijk dit met gesmolten boter. Herhaal dit met nog eens 5 vellen.

6. Strooi wat botermengsel in de vorm. Leg nog eens 6 velletjes filodeeg in de vorm en bestrijk ieder vel goed met boter en strooi er wat van het notenmengsel op.

7. Eindig met filodeeg en bestrijk de bovenkant goed met gesmolten boter. Snijd het baksel (niet helemaal) voor met een scherp mes in 8 ruitjes.

8. Bak de taart 25 minuten op 200°C. voorverwarmde oven tot hij mooi

9. bruin van kleur is(op hete lucht met onderwarmte).

10. Maak de siroop, 15 minuten voor einde baktijd van baklavás als volgt:

11. Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Pan van het vuur nemen en de tijmhoning erdoor roeren. Laten staan totdat de baklavás gereed is.

12. Schenk de warme siroop over de taart en laat ze enkele uren op een koele plaats staan. Voor het serveren de baklavás helemaal doorsnijden.

13. Serveer met de Almhof roomyoghurt apart.

  • Printen
  • Facebook
  • Twittern
  • Email

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Müller Nederland / vacatures
  • Beeldbank
  • Privacy statement
  • Cookies