Menu

Almhof
  • Onze producten
  • Over Almhof
  • Nieuws
  • Puur genieten
  • Consumentenservice
  • Recepten
  • Hoekje

  • Roomyoghurt

  • Halfvolle fruityoghurt

  • 0% vet yoghurt

  • Naturel

  • Griekse stijl Yoghurt

  • Skyr

  • Volle Kwark

  • 0% vet kwark

  • Chocolademousse

  • Choco met slagroom

  • Plantaardig dessert

Zuidvruchtenmuffins met yoghurt

Appel-Kruimel dessert met citroen saus

Cakerol met Frambozen en chocolademousse

Receptenboek

  • Appel-Kruimel Dessert met citroen saus
  • Cakerol met Frambozen en chocolademousse
  • Kwarktaart met laagjes limoenbiscuit, passiefruit en citroen kwark
  • Baklava van amandelen en pistache
  • Krokante flensjes met rode grapefruit en yoghurt
  • Pavlova met schuimbodem en rode vruchten
  • Mango yoghurttaart met een bodem van Bastogne
  • Vers gebakken lange vingers met witte chocoladestukjes
  • Schuimnestjes met aardbeienyoghurt
  • Perzikcoupe met abrikozen en amandel
  • Espressowafel met roomyoghurt
  • Zuidvruchtenmuffins met yoghurt
Ingrediënten: Ingrediënten
  • 3 appels (elstar)
  • 50 gram boter
  • 1 citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 500 gram Almhof volle kwark citroen
  • 90 gram patent bloem
  • 20 gram suiker (voor de appels)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram suiker (voor het kruimeldeeg)
  • 1 mespunt zout
  • water
  • 6 vuurvaste schaaltjes
6 schaaltjes 30 min.

Appel-Kruimel dessert met citroen saus

Bereiding:

1 Bereidingswijze kruimeldeeg:

zachte boter, mespunt zout en de suiker mengen op de werkbank.

De bloem met de handen erdoor wrijven tot losse stukjes

strooibaar kruimeldeeg. (paar druppels water toevoegen voor grove kruimel)

 

2 Bereidingswijze vulling:

Schil de appels, snij in kwarten en snij het klokhuis eruit. Snij de rest in

blokjes. Maak in een schaal de appelblokjes aan met de rozijnen, suiker, kaneel en het sap van de citroen.

 

3 Afwerking:

Doe een schep van de volle kwark op de bodem van de schaaltjes.

Doe de appelblokjes op de bodem in de kopjes, en strooi het gekruimelde deeg erover. Gaar ze 16 minuten in een oven van 185°C. hete lucht.

Bestrooi met poedersuiker.

  • Printen
  • Facebook
  • Twittern
  • Email

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Müller Nederland / vacatures
  • Beeldbank
  • Privacy statement
  • Cookies